Algemene informatie


De vereniging

LTC de Schelde ligt direct achter de Boulevard van Vlissingen naast Camping de Nolle. Het is een gezellig vereniging. De vereniging heeft drie TopClay banen (sinds oktober 2019) en drie Canada Tenn banen, één hardcourtbaan en een oefenkooi. Op deze banen kan men bijna het hele jaar een balletje slaan; ook in de winterperiode. Op het park vindt u ook het clubhuis. De ligging van ons park achter de boulevard is uniek te noemen.

Huishoudelijk reglement en statuten

Net als vele verenigingen heeft ook LTC de Schelde een Huishoudelijk reglement. In het Huishoudelijk reglement staan de regels en richtlijnen van de vereniging.

Klik hier om het Huishoudelijk Reglement te bekijken en hier om de statuten in te zien.

Kantine

De kantine is vanaf eind maart tot september geopend op verschillende bloktijden. De kantinecommissie verzorgt de barbezetting tijdens de diverse evenementen. In de kantine mag uiteraard niet worden gerookt.

Gevonden voorwerpen

Het kan gebeuren dat je na een training, wedstrijd of toernooi iets vergeet op het tennispark. Alle gevonden voorwerpen bewaren wij in de kantine/clubhuis.

Ben je iets verloren en wil je weten of het is gevonden? Ga dan langs bij de kantine/clubhuis op het tennispark of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 0118 41 29 72. De mensen die op dat moment bardienst draaien, kunnen voor je kijken of het bij de gevonden voorwerpen ligt.

Baanonderhoud

Piet van Gemert doet het onderhoud van de banen. Als de banen intensief worden bespeeld, dan slijten deze extra hard. Zijn werk is het weghalen van  de oneffenheden, zodat er geen plassen ontstaan na regenval.

In de winter kunnen de banen gewoon worden bespeeld. Echter na een vorstperiode wanneer de banen zijn ontdooid zijn deze te zacht en pas bespeelbaar na het walsen. Als er niet getennist kan worden, hangen ze de netten naar beneden.

Piet is ook nog baancommissaris en zorgt ervoor dat de leden zich aan de baanregels en het afhangsysteem houden.

De banen

Zoals aangegeven gebeurt het baanonderhoud door de leden zelf. Veel voorkomende werkzaamheden zijn: walsen, vegen, spuiten, tuinieren, netten en lijnen repareren, egaliseren, onderhoud diverse materialen en gereedschappen. Bij elkaar gaat het om een flinke hoeveelheid werk om de banen voor iedereen speelklaar te houden en het tennispark er schoon en verzorgd uit te laten zien.

Iedere eerste donderdagochtend van elke maand wordt er door een aantal leden baanonderhoud gepleegd aan en rond de banen. Ook iets voor u ? Meldt u dan aan, het is altijd gezellig.