Kantinedienst


Elk senior lid is verplicht minimaal tweemaal per jaar een kantinedienst te verrichten of ander vrijwilligerswerk te doen binnen de vereniging. Voor jeugdleden zijn ouders/verzorgers verplicht om 1 kantinedienst te verrichten, tenzij men zelf lid is. Leden van 80 jaar en ouder hebben geen kantinedienst verplichting maar het mag natuurlijk wel. Bestuur, werkgroep of commissie leden zijn verplicht 1 kantinedienst te verrichten.

Als u voor de eerste keer een kantinedienst doet, kunt u wegwijs gemaakt worden door bijvoorbeeld een lid van de kantinecommissie. De kantinedienst kan worden afgekocht voor € 25,- per kantinedienst. Bij het niet uitvoeren van een kantinedienst zal er € 15,- boete in rekening worden gebracht en moet de gemiste kantinedienst alsnog op een andere datum ingehaald worden.

De Drank- en Horecawet vereist dat er een barvrijwilliger aanwezig is die een instructie verantwoord alcohol schenken (IVA) heeft gevolgd op tijden dat er alcohol wordt geschonken in een sportkantine. Dus volg de cursus online, zie verder op de pagina Drank- en Horeca-wet barvrijwilliger

Bijlage: Regels en taken Kantinedienst (wordt herzien)